Kommun


Till kommuner som söker bygglovskonsult


Samhällsprocessen


Samhällsprocessen är ett ständigt utvecklingsarbete för vår omgivning och har mycket stor betydelse för alla oss invånare. Infrastruktur, naturområden, exploatering och inte minst bebyggelsen skapar den värld som vi lever i varje dag. Den påverkar alla och ska vara till för alla.

Kommunen


Kommunen har en svår uppgift att försöka tillfredsställa allas behov, möta alla önskningar, tolka faktorer i varje enskilt ärende och samtidigt följa gällande lagstiftning. Det krävs kompetent arbetskraft, god kommunikation, respekt för den enskilde och långsiktigt arbete.

Bygglov


Bygglov ses ofta som en liten del i byggprocessen men är väldigt viktig och kan vara omfattande. Processen med bl.a. bygglovsansökan, bygganmälan, strandskydd, tillsyn mm innebär prövningen mellan samhällets lagstadgade minsta krav och den enskilde invånarens intresse.

Byggherren/sökanden ska ta fram många handlingar och lämna in dem hos kommunen för granskning. Handlingarna ska redovisa tänkt åtgärd genom att beskriva vad, vart, när och hur tillsammans med ansökan om lov eller anmälan.

Lämna information, vägledning, bemöta människor och hantera handlingar är också betydelsefulla uppgifter för kommunerna. Allt detta ska ske med mycket god service inom rimliga tider till alla människor. Inte alltid en lätt uppgift...

Att arbeta med lagstiftning, myndighetsutövning och service till invånare innebär ständigt nya utmaningar. God service ska inte blandas ihop med att "ge" bygglov utan att man vänligt förklarar hur processen fungerar och vad som ska redovisas.


Bygglovskonsult


Behov av bygglovshandläggare/ byggnadsinspektör/ bygglovsarkitekt? Vid behov av extrapersonal eller andra tillfälliga uppdrag kan Ryefield bistå med kompetent och erfaren konsult. Våra flexibla uppdrag baseras på just er unika situation samt önskemål.

”Att anlita Ryefield är en innovativ lösning som fungerar samt en investering för kommuner som satsar på samhällsbyggnad”

Fördelar med oss:

  • Direktupphandling (kommunicering kan ske innan avtal)
  • Inga tilläggskostnader då allt ingår i priset enligt anbud!
  • Anbud med pris och beskrivning lämnas efter förfrågan
  • Trygga avtal med 2 veckors uppsägningstid
  • Arbete alla vardagar, 32-40h/v, på plats hos er/ på distans
  • Flexibla arbetsuppgifter som kan anpassas efter ert behov
  • Jag kan börja direkt eller efter överenskommelse
  • Våra priser är bland de lägsta på marknaden för byggkonsult


Läs mer om vår byggkonsult.

Kontakta oss för mer information och prisuppgift.

Ryefield

~Funderingar kring bygglov?

Anlita oss - spara tid, pengar & krångel


Byggkonsult Ryefield AB

Org.nr: 559098-1311

E-post: [javascript protected email address]

Tel: 072-25 25 129

Innehar F-skatt

Hör av dig

Har du något spännande projekt på gång? Hör gärna av dig och berätta mer.

© Ryefield.se 2017 | Skapad och designad av MNWebb